Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többe fog kerülni az EU-n kívüli online vásárlás, így reagáltak a magyarok

| 2021. 05. 21. | 12:19:00
A kis értékű termékekre vonatkozó áfafizetési szigorítás módosíthat a vásárlói szokásokon.
Többe fog kerülni az EU-n kívüli online vásárlás, így reagáltak a magyarok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszafoghatja eleinte a vásárlási kedvet, hogy július elsejétől áfát kell fizetni azon 22 euró alatti küldemények után is, amelyek az Európai Unión kívülről érkeznek – állapítja meg a Magyar Posta megbízásából készített reprezentatív kutatás.

A 18-65 év közötti felnőtt lakosság körében, májusban végzett felmérésről szóló május 21-i közlemény szerint az EU-n kívülről vásárlók kétharmada úgy tervezi, kevesebbet rendel vagy egyáltalán nem rendel majd július 1-e után.

Így elképzelhető, hogy előnybe kerülnek a magyarországi és az európai e-kereskedők. A felmérés szerint az érintett csoport 79 százaléka hallott valamit a változásról, 56 százaléka tud arról, hogy az Európai Unión kívülről rendelt kisértékű termékek után áfát kell majd fizetni. A közlemény szerint 18 százalékuk tisztában van azzal, hogy ehhez szükséges a vámeljárás, így eljárási díjat is kell fizetni. A válaszadók harmada mondta azt, hogy az áfafizetési kötelezettség nem befolyásolja a rendeléseit; 22 százalék azok aránya, akik kijelentették, nem rendelnek az EU-n kívülről.

[Beillesztett cikk: Olcsón szokott rendelni az EU-n kívülről? Hamarosan drágább lehet!]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés