Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

35 évre magánkézbe adnák a magyar gyorsforgalmi hálózatot

| 2021. 06. 14. | 15:57:00
A kormány már ki is írta a közbeszerzést.
35 évre magánkézbe adnák a magyar gyorsforgalmi hálózatot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 14-én meghirdették a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárást – írja a hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményére hivatkozva.

E szerint a kormány döntése értelmében Magyarország is koncessziós eljárás útján valósítja meg az autópálya-felújításokat,

“tekintettel arra, hogy az uniós tárgyalások eredményeképpen várhatóan sem az RRF, sem az MMF keretéből Magyarország nem tud majd önállóan autópályát építeni”.

Szerintük a koncessziós közbeszerzési eljárás miatt a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése gyorsabb ütemben valósulhat meg. Hozzátették azt is, hogy a koncessziós modell finanszírozása az államadósság-kezelés konzervatív kormányzati kereteiben valósul meg, az államadósság érdemi növelése nélkül.

A gyorsforgalmi utak használatával összefüggő jövőbeli állami útdíj bevétel fedezi az új koncessziós modell keretében felmerülő fejlesztési, fenntartási, üzemeltetési díjakat – írták.

Az autópálya-üzemeltetési szolgáltatásokkal kapcsolatos koncessziós hirdetmény megjelent, részletesen itt olvasható. A pályázatok beérkezésének határideje július 5. 10 óra. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés