Berki Krisztián és Hajdú Péter is megüti a bokáját a fogyasztók megtévesztése miatt?

Cívishír

2021.06.04. 16:16

Berki Krisztián és Hajdú Péter is megüti a bokáját a fogyasztók megtévesztése miatt?
A kockázatokról hallgattak? (Fotó: Sport & Tip/Facebook) )

GVH: internetes sportfogadási-tanácsadó cég működését vizsgálják.

Hirdetés

Hirdetés

Eljárást indított a Sport&Tip sportfogadás-tanácsadó oldal működtetőjével szemben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), ugyanis közlésük szerint a cég vélhetően megtévesztően hirdeti szolgáltatását; az eljárás több „véleményvezér” felelősségének a vizsgálatára is kiterjed – tájékozatott június 4-én a GVH.

Azt írják, a szóban forgó oldalt a One Billion Kft. működteti és a reklámjaik több szempontból is ütközhettek a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tilalmával. A cég sportfogadási tippeket ad pénzért, azonban a felületeiken – olvasható a közleményben – valószínűleg nem nyújtanak valós képet a szolgáltatás lényeges részleteiről, így megtévesztik a fogyasztókat az előfizetés előnyeivel, kockázataival kapcsolatban.

A társaságot influencerek is hirdették, de a posztjaikban nem tüntették fel elfogadható módon a közzétételért kapott ellenszolgáltatást. A jogszabályi elvárások alapján az ilyen esetekben a hirdető és az influencer közötti üzleti kapcsolatot jól észlelhetően, hangsúlyosan, egyértelműen és közérthetően a fogyasztók tudomására kell hozni – magyarázza a GVH. Az influencerek valószínűsíthetően a Sport&Tip piacelsőségét is megalapozatlanul hirdették.

Hangsúlyozzák: a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Ennek eldöntésére három hónapjuk van, ami indokolt esetben kétszer két hónappal meghosszabbítható.

A Sport&Tip közösségi oldalán jelenleg is elérhetőek az őket népszerűsítő videók Berki Krisztián, Hajdú Péter és LL Junior részvételével
Hajdú PétersportfogadásGazdasági VersenyhivatalBerki Krisztián

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés