Nagyítóval keresik a pultosokat, a pincéreket, a szakácsokat

MTI

2021.06.21. 18:45

Nagyítóval keresik a pultosokat, a pincéreket, a szakácsokat
Így indul újra a szakma (Fotó: Freepik)

Soha ennyi pozícióra nem kerestek munkaerőt az állásportálon.

Hirdetés

Hirdetés

Több mint ötszörösére emelkedett a magyarországi vendéglátó és turisztikai szektorban feladott álláshirdetések száma májusban márciushoz képest – közölte a Profession.hu június 21-én. A vendéglátóiparban és turizmusban feladott hirdetések száma május második felére átlépte az ezret, ami rekordszámú meghirdetett pozíció ebben a szektorban a cég oldalán.

A legtöbb álláshirdetéssel szakács, felszolgáló, pincér, pultos, konyhai munkás, cukrász és pék pozíciókra kerestek jelentkezőket az újrainduló szektorban. Az álláskeresők körében pedig konyhai munkás, szállodai recepciós, felszolgáló, pincér és pultos állások, valamint turizmussal és utazásszervezéssel összefüggő munkák voltak a legnépszerűbbek ezen a területen 2021 második negyedévének kezdete óta.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének állásfoglalása szerint a vendéglátó szakma újraindulása több lépcsőben várható. A nyári teraszos és balatoni vendéglátóhelyek éledése után őszre várható a konferenciák és az üzleti rendezvények újraszervezése, a külföldi turisták megjelenésével pedig ismét kinyithatnak a belvárosi vendéglátóhelyek is.

Magyarországvendéglátás

Hirdetés

Szóljon hozzá!