Eloltották a nyírségi szállodatüzet

Szabolcsihir.hu

2021.10.18. 02:07

Eloltották a nyírségi szállodatüzet
Öt órán át küzdöttek a lángokkal (Fotók: Cívishír)

Valószínűleg milliárdos a kár, de erről csak később lesz hivatalos közlés.

Hirdetés

Hirdetés

Október 18-ra virradóan, nem sokkal 1 óra előtt nyolc hivatásos és egy önkormányzati tűzoltóság  megfeszített munkájával sikerült megfékezni a tamásipusztai Borostyán Med Hotelben pusztító tüzet. Ekkor már hozzávetőlegesen öt óra telt el az oltás megkezdésétől; a négycsillagos, ötvenszobás szállodának a tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, a vendégek a dolgozókkal együtt – nyolcvanöten – idejében elhagyták az épületet, személysérülés nem történt.

A tűzoltók által elvégzendő utómunkálatok feltehetően még sok-sok órát vesznek igénybe. A kár nagyságát és a tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem vizsgálja; előbbit nem tűnik túlzásnak milliárdosra becsülni, hiszen a szállodai szobák, lakosztályok a felső szinten kaptak helyet.

A Borostyán Med Hotelt 2015 novemberében adták át, a tulajdonosa Boros József, a jól ismert debreceni üzletember, aki nemrég azzal szerepelt a címlapokon, hogy megvált szívügyétől, az Aranybikától. A Nyíradonyhoz tartozó Tamásipusztán 2 milliárd forintból – részben EU-s támogatásból – felhúzott szálloda egyszerre pihenőhely, kedvelt esküvői és rendezvényhelyszín, szauna- és wellnesscentrum szépészeti beavatkozásokra specializálódott magánklinikával.  

 

Galéria

tűzkatasztrófavédelemBorostyán Med HotelTamásipusztaBoros József

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés