Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Komoly emelkedés a külföldi vendégek számában

| 2022. 08. 05. | 11:49:00
Kiderült az is, hogy melyek voltak a legnépszerűbb régiók júniusban.
Komoly emelkedés a külföldi vendégek számában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken  (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 2022 júniusában 18 százalékkal nőtt 2021 azonos hónapjához viszonyítva. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma több mint három és félszeresére emelkedett. A vendégéjszakák száma összességében több mint másfélszeresére nőtt az idén júniusban az előző évhez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) augusztus 5-én. A belföldi és külföldi vendégéjszakák száma együttesen 2 millió 596 ezer volt.

Az összes vendégéjszaka 62 százalékát belföldi vendégek töltötték el júniusban.

A belföldi vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 18 százalékkal nőtt. A vendégek száma 681 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 1 millió 602 ezer volt. Az éjszakák 62 százalékát szállodákban töltötték, számuk az egy évvel korábbihoz viszonyítva 15 százalékkal emelkedett. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken a forgalom 8,4, illetve 26 százalékkal nőtt a tavaly júniusihoz képest. 

A külföldi vendégek száma közel négyszeresére, a vendégéjszakáké több mint három és félszeresére emelkedett. A szálláshelyekre érkezett 359 ezer külföldi vendég összesen 994 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégéjszakák 74 százalékát szállodákban töltötték, ahol több mint három és félszeres bővülés történt 2021 júniusához mérten. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest-Közép-Duna-vidék volt, a külföldivendég-éjszakák 51 százalékát itt regisztrálták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés