Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rezsi: küldik a mikrovállalkozások számláit

| 2022. 09. 19. | 13:57:00
Bizonyos társasházak esetében nyilatkozattételre figyelmeztet az MVM.
Rezsi: küldik a mikrovállalkozások számláit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember második felétől küldi az új rezsicsökkentési szabályok szerinti számlákat az MVM a mikrovállalkozásoknak. A vállalat szeptember 19-i közleménye szerint az augusztus elején életbe lépett rezsiszabályok miatt az elmúlt egy hónapban a számlázási informatikai rendszer gyors és teljes átalakítása vált szükségessé a lakossági és a nem lakossági ügyfelek esetében is. Az informatikai fejlesztés folyamatos, több lépcsőben történik, az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő mikrovállalkozásoknak szeptember második felében érkeznek az új rezsicsökkentési szabályoknak megfelelő számlák.

Jelezték, hogy augusztustól kizárólag a 2022. június 18-án egyetemes szolgáltatótól áramot, földgázt vásárló mikrovállalkozások maradtak jogosultak nem lakossági ügyfélként egyetemes szolgáltatásra. Ezeknek a mikrovállalkozásoknak felhasználási helyenként 4606 kWh éves kedvezményes villamosenergia- és 54 810 MJ éves kedvezményes földgázmennyiség biztosított. Az elmúlt időszakban nem megfelelő tartalommal kiküldött számlákat javítják, az érintett ügyfelek erről tájékoztatást kapnak – közölte az MVM.

A vállalat felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzati bérlakások esetében a helyi önkormányzatok, állami bérlakások és szállóférőhelyek esetében azok üzemeltetői is lakosságként vásárolhatnak áramot. A lakossági jogosultság igénybevételéhez ezeknek az ügyfeleknek nyilatkozatot kell tenniük. Az érintettek az ezen az oldalon elérhető űrlapon tudnak nyilatkozatot tenni, ezt az űrlapot a kileponyilatkozat@mvm.hu e-mail-címre kell eljuttatni.

Azoknak a fogyasztóknak, amelyek augusztustól már nem jogosultak egyetemes szolgáltatásra – nem minősülnek lakossági ügyfélnek, nem mikrovállalkozások, vagy mikrovállalkozások ugyan, de nem egyetemes szolgáltatótól vásárolták az energiát 2022. június 18-án – szintén nyilatkozatot kell tenniük annak érdekében, hogy a végső menedékes intézmény keretében vásárolhassanak áramot és földgázt 2022. december 31-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés