Hirdetés

Rezsi: már igényelhetik a kedvezményt

MTI

2022.09.23. 10:29

Rezsi: már igényelhetik a kedvezményt
Küldjenek emailt a gyorsabb ügyintézés érdekében (Illusztráció: Freepik)

Aki csal, azzal a piaci ár másfélszeresét fizettetik ki.

Hirdetés

Hirdetés

Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. Emlékeztettek: a többgenerációs családi házaknál annyiszor lehet igénybe venni a rezsicsökkentett áron felhasználható 63 645 megajoule (MJ), legalább 1729 köbméter kedvezményes mennyiséget, ahány különálló lakás van az ingatlanban, de legfeljebb 4 lakás után. Hozzátették, a kormány döntése értelmében azok a többgenerációs családi házak, ahol a több külön lakás gázfogyasztását egy mérő méri, többletkedvezményt vehetnek igénybe, ennek feltétele, hogy a jegyző által kiállított hatósági bizonyítványt kell eljuttatni az MVM Next részére.

Javasolják: a bizonyítványt és az ehhez kapcsolódó – az MVM Next honlapjáról letölthető – nyomtatványt a csaladikozosseg@mvm.hu e-mail-címre küldjék a minél gyorsabb ügyintézés érdekében. Kiemelték, nem jár visszamenőlegesen a kedvezményes többletmennyiség, azt az MVM Next a hatósági bizonyítvány benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazza, időarányosan.

A közlemény szerint a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a tetőtér-beépítéssel vagy emeletráépítéssel létrehozott új lakásnál az új lakáshoz kapcsolódó lakáscélú állami támogatásról szóló támogatói okirat bemutatásával lehet igényelni, amelyet szintén az MVM Next honlapjáról letölthető nyomtatvánnyal együtt kell beküldeni. Ha valaki jogosulatlanul vette igénybe a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget, azt a  versenypiaci árakat tükröző ár másfélszeresével számolják el.

kedvezményrezsitöbbgenerációsMVM Next

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés