Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

5+1 jel, amiből tudhatjuk, hogy kiválóan végezzük a munkánkat

| 2022. 11. 11. | 13:41:00
XXX
5+1 jel, amiből tudhatjuk, hogy kiválóan végezzük a munkánkat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A munkánk során nagyon fontos számunkra, hogy kapjunk visszajelzést arról, hogy amit csinálunk, azt jól csináljuk-e. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy Magyarországon még mindig nem terjedt el az az attitűd, hogy nemcsak negatív visszajelzést adnak a felettesek, hanem bizony potitívat is.

Pedig a pozitív visszaigazolásnak nagyon hasznos hatása van: jól fogjuk érezni magunkat a munkahelyünkön, és még jobbá fogunk válni. Ez pedig a főnökünknek és a cégnek is jó! Előfordulhat ugyanakkor az is, hogy csak mi nem vesszük észre, hogy megdicsértek, mert az nem lett szavakba öntve. Nézzünk is 5+1 jelet, amiből tudhatjuk, hogy jól végezzünk a munkánkat!

1. jel: a munkánktól függ a főnökünk

Ha a DreamJo.bs egyik munkahelyén dolgozunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ez a bizalom jele. Vannak olyan esetek, amikor nem értjük, hogy miért, de mintha mindig minket találna meg a felettesünk. Rendszeresen minket kér meg arra, hogy intézzünk el valamit. Ráadásul ha szabadságra megy, akkor az automata e-mail üzenetével is hozzánk irányítja a megkereséseket.

Ez a kifejezése annak, hogy elégedett velünk, megbízik a munkánk minőségében. Ebből tudhatjuk, hogy fontosak vagyunk számára, támaszt jelentünk neki akkor is, ha ő nincs ott, és nem tudja felügyelni a munkánkat.

2. jel: minket találnak meg a kérdésekkel

Nagyon jó úton haladunk, ha a kollégáink minket találnak meg a kérdéseikkel. Ha a munkában valamiben elbizonytalanodnak, valamilyen problémába ütköznek, és ekkor mi vagyunk az első, aki az eszükbe jut, akkor jó úton haladunk a szakértői státusz eléréséhez. Sőt, igazából a szemükben máris szakértővé váltunk!

3. jel: fontos a véleményünk

Ha jók vagyunk a területünkön, és a vezetőség szereti kikérni a legjobbak véleményét, akkor ki fogják kérni a miénket is. Ha erre sor kerül, az azt jelenti, hogy megbíznak bennünk, elismerik a munkánkat. Ha ez nem így lenne, akkor biztos nem lennének kíváncsiak a véleményünkre.

Előfordulhat, hogy minket hívnak be nagyobb meetingekre is, ahol nemcsak a közvetlen vezető, de akár felsőbb vezetők előtt is prezentálnunk kell a gondolatainkat. Bár ez elsőre stresszesnek tűnhet, ez hatalmas elismerés!

4. jel: A munkánkért mi felelünk

Főleg akkor érezhető ez, ha új munkahelyre kerülünk, és a vezetőnk rövid idő után elengedi a kezünket. Ez a bizalom jele. Azt jelzi, hogy máris megbíznak bennünk, abban, hogy meg tudjuk csinálni, amit ránk bíznak.

5. jel: Mi képviselhetjük a céget

Elküldenek egy konferenciára előadni? Egy tárgyalásra hívnak meg minket, ahol a céget kell képviselni? A céget megkereső sajtóval nekünk kell beszélnünk? Ez mind-mind arra utal, hogy maximálisan elégedettek a munkánkkal, és érdemesnek tartanak arra is, hogy egy személyben képviseljük a teljes céget! Kevés komolyabb elismerés van ennél!

+1: Ha többet kritizálnak

Ez elsőre meglepő lehet. Pedig ez arra is utalhat, hogy a felettesünk szándékosan rá akar világítani a továbblépésünkhöz szükséges fejlesztendő területekre. Nem mindig fogják a szemünkbe mondani, hogy jól dolgozunk, ezért érdemes figyelni a fenti jelekre is!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés