Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két tényező befolyásolhatja az üzemanyagársapkát

| 2022. 11. 28. | 09:54:00
Az iparági szövetség képviselője inkább látna drágább benzint.
Két tényező befolyásolhatja az üzemanyagársapkát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Január elsejétől csak akkor fenntartató az üzemanyagárstop, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik – reagált a Miniszterelnökség az ATV Híradó kérdésére. Mint írják, a nagyobb töltőállomások is korlátozzák a hatósági áras üzemanyagot, sőt olyan hely is van, ahol már csak 10 litert lehet 480 forintért tankolni.  

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az ATV-nek úgy nyilatkozott, a kormányzatnak el kell döntenie, hogy árat szabályoz vagy üzemanyaggal látja el a piacot. Grád Ottó szerint a korlátozások ma már nagyobb kárral járnak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban.

A MOL-tól azt a tájékoztatást kapták, hogy a tanker autóik folyamatosan úton vannak, az exportra szánt üzemanyag mennyiségét pedig korlátozzák. A normál időszakokhoz képest 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállítanak, vagyis ennyivel magasabb a fogyasztás, mint az ársapka előtt.  Dunai Finomító ugyanakkor egy korábban kezdett karbantartási munka miatt továbbra is csökkentett kapacitással üzemel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés