Már nem is nyomoznak a segítő hekker ügyében

MTI/Szabolcsihír

2017.08.23. 11:00

Már nem is nyomoznak a segítő hekker ügyében
A kép illusztráció (fotó: BKK)

Az ügyészség sem gyanúsítja.

Hirdetés

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette az eljárást az "etikus hekker" ügyében, mert - a BKV jegyértékesítési rendszerét érintő - cselekmény nem veszélyes a társadalomra - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-t.

Mint azt Szabolcsihír is hírül adta: az illetékes Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség kedden még azt közölte az MTI-vel, hogy ugyan a nyomozás folyik, de már nem gyanúsítottja az ügynek az "etikus hekkerként" ismertté vált kisvárdai fiatalember.

A főügyészség ugyancsak megállapította, hogy a cselekmény - azaz, hogy a gyanúsított a sértett jegyértékesítési rendszerében jogosulatlanul adatot változtatott meg - nem veszélyes a társadalomra, és így nem valósít meg bűncselekményt - közölte korábban az MTI-vel Szilágyi László a megyei főügyészség szóvivője.

A T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen azt követően, hogy egy fiatalember rést talált a Budapesti Közlekedési Vállalatnak (BKV) a T-Systems által fejlesztett Online jegyértékesítési rendszerén és 50 forintért vásárolt magának havi bérletet.
Utóbbit soha nem használta és a rendszerhibára felhívta a BKV figyelmét. Meggyanúsítása ellen számos szervezet tiltakozott, sőt a fővárosban még demonstrációt is tartottak a BKV központi épülete előtt az "etikus hekker" feljelentése és meggyanúsítása miatt.

Kisvárdanyomozás

Szóljon hozzá!

Hirdetés