Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Színezik Nyíregyházát

| 2017. 08. 18. | 14:37:00
A gyalogos átkelőhelyeket díszítik.
Színezik Nyíregyházát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán egyre több fényes, piros zebrával találkozhatunk az utcán. Szabó Edinát, a NYÍRVV Nonprofit Kft. sajtóreferensét arról kérdeztük, hány ilyen gyalogátkelő van a városban, milyen céllal készülnek ezek, hol találhatóak, milyen időközönként újítják fel őket, illetve, mennyire veszik figyelembe a zebrákat a közlekedők.

A város teljes területén újrafesti a NYÍRVV Nonprofit Kft. azokat a gyalogátkelőhelyeket melyek a Társaságunk kezelésében lévő útszakaszokon találhatókés a használat során elkoptak. Mostanra már több, mint 250 van belőlük - árulta el nekünk Szabó Edina.

A gyalogosok biztonsága érdekében minden évben dolgoznak ezeken a területeken, remélve, hogy így kevesebb baleset történik majd a jövőben.

Arra a kérdésre, hogy miként segítik az emberek közlekedését a felújított átkelőhelyek, a következő választ kaptuk:

Kijelölt gyalogátkelőhelyen a gyalogosnak mindig elsőbbséget kell adni ezt a KRESZ írja elő, ezért a zebrát a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni, vagyis, ha szükséges, a gyalogos-átkelőhely előtt meg kell tudnia állni.

 Az útburkolati jelek a használat során természetesen kopnak, de ebben a tekintetben nem várunk elővigyázatosságot, vagy óvatosságot sem a járművezetőktől, sem a gyalogosoktól - tette hozzá végezetül Szabó Edina.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés