Hirdetés

Jósavárosi tűz - a fákra is átterjedtek a lángok

Szabolcsihír

2017.09.18. 13:50

Jósavárosi tűz - a fákra is átterjedtek a lángok
Fotó: katasztrófavédelem

Újabb részletek a hétfő hajnali tűzről.

Hirdetés

Hirdetés

Mint arról már korábban beszámoltunk, három kocsi égett ki hétfőn hajnalban Nyíregyházán, a Jósavárosban.

Bordás Béla városgondnoktól megtudtuk, a katasztrófavédelem hívószámára hajnali három óra körül érkezett a riasztás, hogy kigyulladt egy személygépkocsi a Jósavárosban, az Ungvár sétányon, az Eötvös gyakorló közelében. A lángok hamar átterjedtek a jármű mellett parkoló két kocsira is.

Az egyik kocsit, mint korábban írtuk, úgy parkolta le a vezetője, hogy sebességben hagyta, s a tűz hatására jármű elindult, ám szerencsére megállt az útpadkánál.

A lángok a közelben lévő fákra is átterjedtek, emellett egy tanműhely ablakában és homlokzatában is komoly károk keletkeztek, amikor a magas hőtől berepedtek a portálüvegek.

A városgondnok azt is hozzátette: a középső kocsi tulajdonosától megtudta, tavaly márciusban ugyanígy járt, csak akkor a másik oldalon, a Robinson-domb mellett parkolt. Kigyulladt és leégett az autója. Akkor egy e.onos autóra terjedtek át a lángok.

Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője arról tájékoztatott:

két benzin- és egy dízelüzemű járműből felcsapó lángokat a nyíregyházi hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozóval oltották el, majd a kocsikat áramtalanították. Személyi sérülés nem történt, szándékosság gyanúja nem merült fel.

Nyíregyházaautó, tűz

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés