Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ki árulhat a nyíregyházi régiségpiacon?

| 2017. 09. 18. | 17:02:00
Utánajártunk.
Ki árulhat a nyíregyházi régiségpiacon?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentős mértékben növelte a közelmúltban a jósavárosi régiségpiac (korábbi nevén MDF-piac) területét a városüzemeltető. A "zsibi" ugyanis annyira népszerű lett, hogy már kicsinek bizonyult.

Arra voltunk kíváncsiak, milyen feltételekkel lehet árusítani a régiségpiacon. Kik árusíthatnak, mit kínálhatnak, mennyibe kerül a helypénz, meddig kell elfoglalni a helyeket, vannak-e bérelt helyek, vagy szokásjog alapján kínálják portékájukat egy-egy standon az árusítók? - kérdeztük.

Érdeklődésünkre Kovalecz Róbert a Piac és Vásártér irodavezetője az alábbiakról tájékoztatott:

a használt iparcikk piacon a magánszemélyek alkalomszerűen saját használt, de eredeti funkciójának megfelelő termékeket árusíthatnak, kereskedők közül pedig azok, akiknek a tevékenységi köre ezt megengedi.

A 2 négyzetméteres asztal napi bérleti díja 400 forint, a földről árusítás 6 négyzetméteres területen pedig 600 forint. Hozzátette: bérelt területek nincsenek, megszokott helyek azonban igen, de a nyitás után egy órával az asztalokat bárki elfoglalhatja.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy hol lehet használt ruhaneműt árulni Nyíregyházán. Mert az tény, hogy lassan több a turkáló a városban, mint az új holmit árusító üzlet, ugyanakkor, aki szeretne megszabadulni a kinőtt, megunt, kihízott ruháitól, nehezen tud.

Megtudtuk, használt ruhaneműt a Tokaji úti Vásártéren lehet árusítani, illetve a Búza téri piacon idén már négy alkalommal rendeztek bababörzét, mely során lehetőség nyílt használt gyermekholmik árusítására.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés