Hirdetés

Orbán erősít, Vona lejtmenetbe váltott?

MTI

2017.09.26. 18:03

Orbán erősít, Vona lejtmenetbe váltott?
Fotó: jobbik.hu

A Századvég szerint magasan vezet a Fidesz-vezér.

Hirdetés

Hirdetés

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok többsége Orbán Viktort látja legszívesebben a miniszterelnöki pozícióban, Vona Gábor támogatottsága mindössze 7 százalék, aminek hátterében az ellenzéki politikus elmúlt időszakot jellemző népszerűségvesztése áll.

Az M1 aktuális csatorna által kedden ismertetett felmérés adatai szerint minden második választópolgár továbbra is Orbán Viktort látja legszívesebben a miniszterelnöki pozícióban. Botka László támogatottsága 17 százalék, őt követi Vona Gábor 7 százalékkal. Emellett a válaszadók 17 százaléka egyik felsorolt kormányfőjelöltet sem látná szívesen a miniszterelnöki székben, 2 százalék pedig valaki mást preferálna - közölték.

A Századvég korábbi kutatásainak fényében Orbán Viktor megítélése összességében egyrészt a legkedvezőbb Magyarországon, másrészt kifejezetten stabilnak mondható az elmúlt éveket tekintve.

A legnagyobb változás a Jobbik elnökének esetében látható - áll az ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérésben. Összegzésük szerint Vona Gábor megítélése lényegében egy éve, a kvótanépszavazás óta trendszerűen romlik.

2016 szeptemberében a válaszadók 25 százaléka volt kedvező véleménnyel Vona Gáborról, ez az arány 2017 szeptemberére 12 százalékra csökkent, ezzel párhuzamosan az elutasítottsága 51 százalékról 68 százalékra nőtt - idézik fel. 

A Századvég szerint a 2014-es parlamenti választásokon a Jobbikra szavazók 40 százaléka kedvezőtlen véleménnyel van Vona Gáborról, azaz a "régi" jobbikosok jelentős része csalódott a pártelnökben.

Orbán ViktorVona Gábor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés