Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Se ovi, se áram, se fizetés - Kocsord polgármesterének elege lett

| 2017. 09. 04. | 14:59:00
Most már követeli az elkerülő megépítését.
Se ovi, se áram, se fizetés - Kocsord polgármesterének elege lett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb súlyos baleset történt településünkön. A karambol során az óvoda épületénél kidőlt egy villanyoszlop, amely áramkimaradást okozott - írja Facebook-oldalán Kocsord polgármestere, Földi István (Jobbik), aki hozzáteszi, emiatt hétfőn az óvoda és a konyha zárva tart.
Hozzáteszi: a hibák elhárítása megkezdődött, a fejleményekről értesítik a lakosságot.

Ez a baleset is bizonyítja, hogy most már elodázhatatlan az elkerülő megépítése Kocsordon. A helybéliek most már egyáltalán nem tréfásan úgy mondják, Kocsordon a túloldalra születni kell. Aki járt már arra, tudja, a településen keresztül hosszan kígyózik a kocsisor, legtöbbször a sebességhatárt is átlépik a járművek. Kivételes szerencse kell ahhoz, hogy valaki rövid időn belül átérjen a túloldalra.

Földi István, akinek elege lett az ígérgetésekből

Kocsord polgármesterének most már elege van az ígérgetésekből,  elvárja, hogy a tettek mezejére lépjenek az ileltékesek.

"Köszönjük az ígérgetéseket! Katasztrófális helyzet Kocsordon, az M49-es elkerülő hiánya miatt! - írja a közösségi oldalon. 

Polgármesterként és megyei közgyűlési képviselőként többször szót emeltem már az M49-es gyorsforgalmi elkerülő út megépítése érdekében, amelyre hosszú évek óta csak ígéreteket kap a település. A be nem tartott ígéreteknek újabb súlyos következménye lett: oldalára borult egy nyerges vontató az óvoda épületénél és kiborította a kerítést és egy villanyoszlopot is.

Ennek következményeként mondhatni,hogy

megállt az élet a településen: közel 100 gyermek óvodai elhelyezését nem tudtuk biztosítani, a konyha leállása miatt több fizető ebédelő nem jut hozzá a napi meleg élelemhez.

Az orvosi rendelőben nem tudják felírni a vényköteles gyógyszereket! A Polgármesteri Hivatal épületében sincs áram, így a hónap elején több száz ember nem kapja meg a fizetését, amelyre az iskolakezdés időszakában különösen szükség van. Sok családban, a megélhetés is veszélybe került.

A balesetről a média és a sajtó képviselői is beszámoltak, ahol Dr. Apáti István is szót emelt az elkerülő út építése mellett.

Minden kocsordi nevében mondhatom: elég volt az ígérgetésből, elég volt a súlyos balesetekből, a napi 13-18 ezer autóból és az élhetetlen körülményekből.

Tettekre és nem ígéretekre van szükség - Követeljük az M49-es elkerülő megépítésének azonnali megkezdését‼️

Üdvözlettel:
Földi István

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés