Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már bizonyított a Csodavár Nyíregyházán

| 2017. 10. 18. | 11:28:00
Hatalmas támaszt jelent a korai fejlesztésre szoruló gyerekeknek.
Már bizonyított a Csodavár Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén hatodik születésnapját ünnepelte a nyíregyházi, egyedülálló Csodavár Korai Fejlesztő Centrum. A központ egyszerre

fejlesztő ház a Down-szindrómás és más fogyatékkal élő gyermekek számára, valamint élményt nyújt minden gyermeknek különleges játszóházi szolgáltatásaival.

A Down Egyesület által létesített intézmény az elmúlt hat év alatt nemcsak szakmailag, de emberileg is hatalmas támaszt jelentett a térség korai fejlesztésre szoruló apróságainak.

Fennállása óta a több mint 1000 család gyermeke számára több mint 22.000 fejlesztő foglalkozással segítettek a szakemberek, akiknek szívügye a korai fejlesztés.

„Hat évvel ezelőtt indult el Nyíregyházán a Csodavár Fejlesztő Centrum azért, hogy lehetőséget biztosítson a régió addig szinte teljesen ellátatlan fogyatékossággal élő gyermekeinek a kora gyermekkori intervencióra – mondta el Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke, a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum megálmodója. Hozzátette: az intézmény azóta

mintaként szolgált további intézmények létrejöttéhez, létjogosultságához és módszerének sikerességéhez nem férhet kétség.

A befogadó társadalom alapja, hogy a gyermekek készség szinten sajátítsák el azt. Sajnos az elmúlt években nem hallottunk hasonlóan eredményes kezdeményezésekről a gyakorlatban, de egy elnyert pályázatnak köszönhetően lehetőségünk nyílik Budapesten is elindítani a programot; a XV. kerületben november végén megnyitjuk újabb intézményünket – tette hozzá Kisari Károly.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés