Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mire kell még várni?

| 2017. 10. 05. | 16:43:00
Ki ne mondják!!
Mire kell még várni?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma, csütörtökön egy biciklist ütöttek el az Országzászló téren, a zebrán. A nőt mentővel szállították kórházba. Még nem tudni ki volt a felelős a balesetért, de nem is ez most a lényeg.

A lényeg az, hogy ebben a kereszteződésben, mióta megépítették (és ennek közel 40 éve) mindennaposak a balesetek, mégsem történik semmi.

Nyíregyháza egyik legveszélyesebb kereszteződése a belvárosban ma – állítom – a kiskörút-Országzászló tér-Zrínyi Ilona utca csatlakozása. Gázoltak itt már zebrán halálra gyalogost, mindennaposak a koccanások, itt állandóan csikorognak a kerekek, ha meg valaki lusta a fékre lépni, akkor nyomja a dudát, mint süket a csengőt. Éjjel is.

A környéken élők évek óta és többször kérték, hogy történjék már végre valami, mert azért az csak nem normális, hogy az ablakból nem a forgalmat, fákat, virágokat, hanem véres baleseteket, helyszínelő autókat látnak. A városlakók is több fórumon felvetették már, hogy ide vagy villanyrendőrt, vagy körforgalmat kellene telepíteni. Valamiért mégis mindig lepattannak ezek az éppen aktuális illetékesekről, akik megmagyarázzák (a megmagyarázhatatlant), hogy pont itt pont miért nem lehet egyiket sem megcsinálni. Meg persze, egyébként is sokba kerül.

Szerintem pedig nem a pénz, hanem az akarat hiányzik. Mert mindent meg lehet csinálni, ha akarjuk.

Erre nagyon jó példa, hogy az egészségügyi főiskolánál a telezöldet is át lehetett állítani.

Pedig azt mondták, ott se lehet. Nem két évet kellett erre sem várni, nem tudom, hogy baleset történt ott, köztük hogy volt halálos, de legalább egy. Aztán megint történt egy baleset, ami után mégis csak meg lehetett oldani a normális közlekedést.  S milyen érdekes? Nem állt meg az élet a Sóstói úti kereszteződésben, azóta is át lehet kelni az utca túloldalára.

Be kell látni, a pirosra festett zebra sem megoldás abban a két sávház előtti kereszteződésben. Az a kérdés, mekkora, milyen és hány balesetnek kell ott még megtörténnie, hogy változás legyen.

Szeretném megérni azt a napot.

Cservenyák Katalin

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés