Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó idők járnak Bessenyeire Nyíregyházán

| 2017. 11. 24. | 14:36:00
A vasvárisok nyerték a pályázatot.
Jó idők járnak Bessenyeire Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Bessenyei György Irodalmi és Művelődési Társaság pályázatot hirdetett középiskolás diákok számára. Olyan egyéni hangvételű, kreatív pályaműveket vártak, melyek bemutatják, hogy mit jelentenek egy mai fiatal számára Bessenyei gondolatai.

A zsűri elismerését elnyerte a gimnázium diáklapjának Idő-járás című filmje, amely Bessenyei életművéből a költészetet állította a középpontba. A film alkotói: Tóth Sára, Biki Dominik, Garamvölgyi Lili Emese, Fazekas Márk János (képünkön) valamint Lipták Lea és Török Eszter. A diákok patronáló tanára Győri Izabella volt.

Történelmi korszakok feldolgozása digitális eszközökkel- projektmódszer és élménypedagógia a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban

A filmet készítő kreatív csapatnak nem ez volt az első olyan munkája, melyben a modern technika eszközeivel dolgoztak fel egy történelmi témát-korszakot.

Az elmúlt tanévben az országos digitális témahétbe is bekapcsolódott az iskola. A 11.D ( ma 12.D) osztály Komoróczy Tamásné osztályfőnök  és Győri Izabella történelemtanár vezetésével önálló programot valósított meg, mely a szakmai zsűri döntése alapján 118 pályázó közül az ország harmadik legjobb projektje lett. 2017 áprilisában egy héten keresztül dolgozták fel a diákok az első világháború történetét. Csoportmunkában rendszerezték a korábban megszerzett ismereteket, új információkat gyűjtöttek, kapcsolódási pontokat találtak más tantárgyakhoz. ( 8 tantárgyat vontak be a vizsgálódásba) Kutatásaik eredményeit egy általuk készített weblapon osztották meg iskolatársaikkal, s gondoskodtak arról is, hogy a munkáról minél többen értesüljenek,s így másokat is inspiráljanak egy múltbéli korszak komplexebb megismerésére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés