Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kutyabarátok, figyelem! Itt az újabb nyíregyházi futtató

| 2017. 11. 22. | 09:13:00
Szabadon játszhatnak a kedvencek.
Kutyabarátok, figyelem! Itt az újabb nyíregyházi futtató
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb, zárt kutyafuttatót adtak át Nyíregyházán. Az ebek póráz nélküli sétáltatása, tréningezése most már a Homoksoron is biztosított. A fejlesztés 4,7 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg - olvasható a város honlapján.

Nyíregyházán csak pórázon lehet kutyát sétáltatni, a szabályozás 2014. január elsején lépett hatályba. Aki nem tesz eleget az önkormányzati rendeletben foglaltaknak, szabálysértést követ el, bírságra is számíthat. Az ebtulajdonosok azonban egyre több, kijelölt és zárt helyen sétáltathatják és tréningezhetik kedvenceiket.

A legújabb kutyafuttató a Homoksoron várja az ebeket és gazdáikat.

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta: ​tizenkét kutyafuttató van már a városban, ebből hatot az elmúlt két évben, illetve az idén építtettek. Azért fontos a fejlesztés, mert nagy rá az igény, hiszen sok a kutyatulajdonos Nyíregyházán. A polgármester hozzátette: ahhoz, hogy a szabályt be tudják tartatni, lehetőséget is kell teremteni.

A Homoksoron a futtató több mint 2000 négyzetméteres területét két részre osztották, így a kis- és nagy testű kutyák elkülönítve játszhatnak.

Több fát is ültettek a területre, a gazdik pedig kerti padokon pihenhetnek, míg az ebek az akadálypályán játszanak. Több hulladék- és kutyapiszok-gyűjtőt is elhelyeztek, a kutyafuttató használatát házirend szabályozza.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés