Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyelmi: csütörtökön összeül a polgármester ügyét vizsgáló bizottság Demecserben

| 2017. 12. 06. | 14:36:00
Váradi László még nem mehet hivatalába.
Fegyelmi: csütörtökön összeül a polgármester ügyét vizsgáló bizottság Demecserben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön tart ülést a demecseri polgármester ügyét vizsgáló fegyelmi bizottság, hogy döntésre előkészítse az egy hónap alatt gyűjtött anyagot a város képviselő-testületének.

Mint arról a Szabolcsihír korábban beszámolt, a  négy fideszes és két független képviselőből álló testülete november 30-án egyhangúlag döntött arról, hogy fegyelmit indít Váradi László polgármester ellen, az eljárás idejére pedig azonnali hatállyal 30 napra fel is mentette tisztségéből a település vezetőjét.

A képviselők azért döntöttek így, mert úgy vélték, a polgármester nem oszt meg velük információkat, nem kapnak tájékoztatást ügyekről, információhiányban szenved, nem kaptunk tájékoztatást a polgármestertől az ügyekről, illetve felmerültek olyan törvénytelenségek, melyek miatt úgy döntött a testület, hogy a fegyelmi eljárás lefolytatásának idejére felmentik a munkavégzés alól a polgármestert.

Arról is beszámoltunk, hogy nem sokkal később Váradi László bírósághoz fodult jogorvoslatért, hogy helyezze vissza tisztségébe, de a bíróság ezt elutasította.

A Szabolcsihír érdeklődésére Kiss Gyula, a vizsgáló bizottság elnöke szerdán elmondta: csütörtökön ül össze a fegyelmi bizottság, hogy előkészítse az anyagot a képviselő-testület számára. Hozzátette:

hatalmas, 1500 oldalnyi anyag gyűlt össze a vizsgálat egy hónapja alatt. Ebből egy 800 oldalas válogatást tárnak a fegyelmi bizottság elé, mely ettől egy jóval rövidebb jelentést készít a képviselő-testület számára. 

A testületi ülést december 12-ére szeretné összehívni a fegyelmi bizottság elnöke. Hozzátette: ezen részt vesz a tetület ügyvédje is, a napirendi pont lefolytatására pedig levezető elnököt választanak.

Váradi László demecseri polgármester továbbra sincs hivatalában, mert felfüggesztését meghosszabbították.

Feljelentés az ügyben még nem történt.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés