Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kállósemjénben landoltak a migránsok

| 2018. 01. 16. | 18:06:00
Szabadnapos rendőr szúrta ki a kisrepülőt.
Kállósemjénben landoltak a migránsok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisrepülővel jutott át a magyar határon 11 bevándorló - adta hírül kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Mint írják, szabadnapos rendőr riasztotta szolgálatban lévő kollégáit azzal, hogy kállósemjéni háza fölött egy alacsonyan szálló kisrepülőt észlelt január 15-én 19 óra körül. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja azonnal rendőröket irányított a helyszínre, akik a repülőgépet egy mezőgazdasági területen landolva megtalálták.

A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető szolgálati kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, ellenőrizték a környező útvonalakat és közlekedési eszközöket.

Az összehangolt tevékenység eredményeképpen rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnámi állampolgárt, akik a rendelkezésre álló adatok szerint illegálisan jutottak be Magyarország területére légi úton.

A külföldi állampolgárokat idegenrendészeti eljárás keretében történő meghallgatásukat követően a rendőrség őrizetbe vette.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés