Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kátyúk gyilkolják a futóműveket a nyíregyházi utakon

| 2018. 01. 24. | 09:51:00
Pedig még tél sem volt.
Kátyúk gyilkolják a futóműveket a nyíregyházi utakon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár még nem is volt igazi tél – reményeink szerint idén el is marad – mégis rengeteg a kátyú Nyíregyházán. Biztosan mindenki tud példát hozni a saját környezetéből.

Talán a leginkább szembetűnők az úthibák a hatalmas forgalmat bonyolító Korányi úton, de a csendesebb, sóstói Fürdő utcán sem rózsásabb a helyzet, esős időben nagy meglepetések érhetik az autósokat itt is.

Gyilkolják a kocsik futóműveit az ilyen utak,

ezért is voltunk kíváncsiak arra, hogy:

  • Milyen állapotban vannak Nyíregyháza útjai, lehet-e tudni az átlag életkorukat (létezik-e ilyen számítás)?
  • A kátyúzást mikor kezdik, vagy ezekkel a kátyúkkal megyünk-e neki a télnek?
  • Mekkora keret áll rendelkezésre a kátyúk eltüntetésére?
  • Ha valaki kátyút szeretne bejelenteni, hogyan teheti meg?
  • Ha valakit baleset ér vagy kocsija bizonyíthatóan kátyú miatt rongálódott meg, hová forduljon, ha a kártérítési igényét érvényesíteni szeretné?
  • A városüzemeltető céghez érkeztek-, érkeznek-e bejelentések? Ha igen, milyen nagyságrendben, általában mekkora összegeket kell fizetni az érintetteknek a kátyúk miatt elszenvedett károkért?

December 13-án elküldött kérdéseinkre hétfőn az alábbi választ kaptuk a NYÍRVV Nonprofit Kft-től:

"A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan végzik a nyíregyházi utak felülvizsgálatát, és javítják az önkormányzati tulajdonban lévő utakat. A helyreállítást az utak forgalmának megfelelő sorrendben végzi társaságunk.

Először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd az egyes és kettes kategóriába sorolt utakat, illetve gyűjtőutakat állítjuk helyre, ezután következhetnek a kis forgalmú lakóutak, szervizutak.

A munkálatok ütemezésénél a jelentős, balesetveszélyes úthibákat természetesen az utak besorolásától függetlenül javítjuk. A helyreállítás  ún. hideg kátyúzásos technológiával történik, melynek célja a jelentősebb úthibák javításával a balesetek és károk elkerülése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés