Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megújult a görögkatolikus papnevelde is

| 2018. 02. 10. | 18:05:00
A leromlott nyíregyházi épületegyüttesre több mint 600 millió forintot költöttek uniós és kormányzati forrásból.
Megújult a görögkatolikus papnevelde is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egyház az állammal közösen dolgozik a magyar nemzet és társadalom felemelkedéséért és fejlődéséért – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter a Nyíregyházi Egyházmegye felújított görögkatolikus papnevelő intézetének és egyházi hivatali épületeinek ünnepélyes felszentelésén szombaton, Nyíregyházán. 

Seszták Miklós szavai szerint a görögkatolikus egyház és a kormányzat közötti együttműködésnek megszámlálhatatlan jelét lehetett látni az elmúlt években.  

Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke szentbeszédében azt mondta, üdvösség köszöntött be a házba. „Jézus végérvényesen jelen van közöttünk, szobáinkban, hivatalainkban, mindenhol, ahol megszentelték ezt a házat” – tette hozzá.

A nyíregyházi belvárosban lévő, leromlott állapotú épületegyüttes rekonstrukciójára kormányzati és uniós forrást is igénybe vett az egyházmegye. A fejlesztések során a püspöki hivatal és a szeminárium épületein kicserélték és szigetelték a tetőszerkezetet, korszerű fűtési rendszert építettek be, valamint teljesen megújultak a hivatali helyiségek.

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola papnevelő intézete mintegy ötven diákot tud befogadni; az alsóbb tagozatos növendékek két-három személyes, a felsőbb évesek pedig egyszemélyes, megújuló energiával fűtött szobákban és korszerű kiszolgáló helyiségekben folytathatják tanulmányaikat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés