Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A helyzet hótolóért kiált Nyíregyházán

| 2018. 03. 19. | 10:27:00
Rettenetesen lassan lehet haladni.
A helyzet hótolóért kiált Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megbénította a szombat-vasárnapi havazás a megye közlekedését, Nyíregyházán hétfőn reggel alig lehetett haladni. Csak remélni tudjuk, hogy megértőek a munkáltatók azokkal a dolgozókkal,  akik a város kicsit távolabbi területeiről járnak dolgozni.

 

A NYÍRVV Nonprofit Kft. folyamatosan végzi a nyíregyházi utak takarítását. A főbb tömegközlekedési útvonalak jelenleg hókásásak, helyenként sónedvesek, ezeken a szakaszokon a latyakot takarítják munkatársaink - közölte a Szabolcsihírrel Szabó Edina, a társaság sajtóreferense.

A gyűjtő, összekötő és mellékutak hóekézését végezzük, illetve az utak minőségétől függően sózzuk a felületet, a jeges szakaszokat pedig érdesítjük - tette hozzá.

A földutaknál a nyomvályúk megszüntetését végzik, illetve érdesítenek.

A belvárosban a járdák már járhatók, kézi-és gépi erővel szélesítjük az úttorkolatokat, takarítjuk a gyalogátkelőhelyeket és buszöblöket.

A bokortelepülések egy részén hóátfúvások nehezítik a közlekedést. A külterületi városrészekben bejelentések alapján segítséget nyújtanak a közlekedőknek, illetve hóekézik és sózzák az utakat.

Délután azokat a kerékpárutakat tisztítják majdmeg, ahol a szél hóakadályokat épített.

A hóeltakarításba bevont vállalkozók gépeivel együtt jelenleg 40 munkagép, és 80 munkatársunk dolgozik a városban - közölte a sajtóreferens.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés