Hirdetés

Felfüggesztették egy nyíregyházi jelölt mentelmi jogát

2018.03.12. 16:36

Felfüggesztették egy nyíregyházi jelölt mentelmi jogát
Szepessy Zsoltnak a korábbi választásokon felvett kampánytámogatásokkal nem tud elszámolni - a bíróság szerint (Fotó: mti)

Nem tud elszámolni a pénzzel.

Hirdetés

Felfüggesztette Szepessy Zsolt (Összefogás Párt) képviselőjelölt mentelmi jogát hétfőn, egyhangú döntéssel a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). 

Szepessy Zsoltot - aki az Összefogás Párt elnöke - március 5-én vette jogerősen nyilvántartásba jelöltként a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság az április 8-ai országgyűlési választásra. 

 Az Országgyűlésről szóló törvény rendelkezései alapján a képviselőjelöltet is megilleti a mentelmi jog. Ennek felfüggesztését a Nyíregyházi Járásbíróság kezdeményezte, mert Szepessy Zsolt ellen számvitel rendjének megsértése miatt ott folyik büntetőeljárás.

2016-ban a 2014-es választásra felvett kampánytámogatásokkal való elszámolás szabálytalanságai miatt emeltek vádat ellene. 

A büntetőeljárást a vádlott jelöltté válásakor a bíróság felfüggesztette. Az NVB értesítette a döntésről Szepessy Zsoltot, aki az ülésen nem vett részt, de írásban kérte mentelmi joga felfüggesztését. Az NVB - következetes gyakorlatát folytatva - hétfőn felfüggesztette Szepessy Zsolt mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. 

Az NVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye. 

választásmentelmi jogSzepessy Zsolt

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés