Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idős asszonyt kellett menteni a mátészalkai tűzből

| 2018. 03. 10. | 16:03:00
Veszélyben volt az élete.
Idős asszonyt kellett menteni a mátészalkai tűzből
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mátészalkai Rendőrkapitányságra érkezett segélyhívás március 9-én 22 óra 15 perckor. A bejelentő egy asszony volt, aki elmondta, hogy mátészalkai otthonában kigyulladt a televíziója és ennek következtében tűz és nagy füst keletkezett a lakásban.

[Beillesztett cikk: Riadalom Mátészalkán: 13 ember kórházban]

A rendőrök azonnal a megadott címre mentek. A társasházban akkor már átláthatatlan fekete füst gomolygott, lámpafénnyel világítva sem lehetett átlátni. A rendőrök vakon haladtak a segélykérő kiáltások irányába.

Az első emeleti lakásban addig keresték a bajba jutott nőt, amíg sikerült kitapogatniuk és megragadniuk. Az utcára, friss levegőre kísérték az idős hölgyet.

Amikor őt már biztonságban tudták, visszaszaladtak a lépcsőházba és a szomszédokhoz kopogtattak. A többi lakót is értesítették a tűzről és felszólították őket, hogy azonnal hagyják el az épületet.

A két rendőr, akik elsőként érkeztek a tűzeset helyszínére - az emberélet megóvása érdekében tett intézkedésük alatt - enyhe fokú füstmérgezést szenvedtek, ezért helyszíni, illetve kórházi egészségügyi ellátásban is részesültek. A tűz terjedését a mátészalkai tűzoltók megfékezték és eloltották.  A mentőszolgálat munkatársai több embert láttak el a helyszínen, illetve szállítottak annak érdekében kórházba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés