Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rá sem fog ismerni a szabadtérire!

| 2018. 04. 12. | 11:21:00
Nyár elejére ígérik.
Rá sem fog ismerni a szabadtérire!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gőzerővel folyik a szabadtéri színpad felújítása. A Benczúr téri létesítmény több mint 60 éve ékessége a városnak, kedvenc helye a kikapcsolódni vágyó nyíregyháziaknak. Tavaly láttak hozzá a felújításához, s bár még jócskán van feladat, már megkezdődött a visszaszámlálás: május végére-június elejére el kell készülnie.

Hagymási Gyula, pályázati referatúravezető a Szabolcsihír érdeklődésére elmondta:

a Terület- és településfejlesztési Operatív Program finanszírozásában zajló építkezés nettó 700 millió forintba kerül, s további több mint 300 milliót fordítanak eszközbeszerzésre, színpad-, fény- és hangtechnikára.

A felújítás során új kiszolgáló létesítmény épül, végre méltó körülményeket teremtenek a színészek és a kiszolgáló személyzet számára.

Nagyobb lesz a nézőtér, az eddig 850-nel szemben ezután 950 fő befogadására alkalmas. A színpad alá költöztetik a mosdókat is.

A központi műemlék épület eredeti állapotában pompázik majd, valamint a két bejárat és a büfé épülete is. A szabadtéri ékessége, a rózsakert is megújul a műemléki építési hatóság  elvárásainak megfelelően.

A nyíregyházi szabadtéri Paulinyi Zoltán tervei alapján 1957-ben épült, csodálatos rózsakertjében állították fel 1977-ben Berczeller Rezső szobrát, a Mandolinos nőt.

Az első előadás a szabadtérin várhatóan augusztusban lesz. A létesítményt üzemeltetésre tavaly kapta meg a színház, 4 évre. Rövidesen az is kiderül, melyik darabbal kívánják emlékezetessé tenni a nyitónapot.

Kérdésünkre, tervezik-e, hogy a rózsakertet látogathatóvá teszi-e a hétköznapokon is, nem csak előadások alkalmával, Hagymási referatúra vezető hangsúlyozta, ez jövőbeli, üzemeltetési kompetencia.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés