Hirdetés

Toroczkai nem szaladna el

MTI

2018.04.12. 20:07

Toroczkai nem szaladna el
Toroczkai elvállalná (Fotó: Facebook)

Gyökeres változásra van szükség szerinte.

Hirdetés

Hirdetés

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere azt mondta a Délmagyar.hu-nak, ha jelölik, vállalná az ellenzéki párt vezetését.

A portál cikkében felidézte: Toroczkai László hétfőn közösségi oldalán kritikát fogalmazott meg pártja választáson elért eredményei miatt. Egyebek mellett azt írta: "Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot".

Toroczkai László kedden részt vett pártja országos választmányi ülésén, szerdán pedig az elnökségi ülésen. 
A Délmagyar.hu azt írta: a politikus megerősítette, szerinte a Jobbik nem tud azon az úton haladni, amelyen eddig, ha nem lesz stratégiai szintű, gyökeres változás. "Vona Gábor lemondott, az elnökség ezt elfogadta, tisztújító kongresszuson dől majd el, hogyan tovább. Abban egyetért mind a választmány, mind az elnökség, hogy változásra van szüksége a pártnak" mondta Toroczkai László.

A lapnak arra a kérdésére, hogy vállalná-e a párt vezetését, azt válaszolta: ha felkérést kap, vagyis a tagszervezetek legalább 20 százaléka őt jelöli, akkor "nem szalad el a feladat elől".

Hozzátette, a lehető leggyorsabban meg akarják tartani a tisztújító kongresszust, szerinte egy hónapon belül eldől minden.

JobbikOV2018

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés