Hirdetés

Felmentette a bíróság a megvádolt polgármestert

Szabolcsihír

2018.05.16. 11:27

Felmentette a bíróság a megvádolt polgármestert

Az ügyészség vádolta meg hűtlen kezeléssel.

Hirdetés

Nem jogerősen felmentette a nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vád alól a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogdány független polgármesterét, Balogh Tibor Zoltánt a Nyíregyházi Járásbíróság.

Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivőjének közlése szerint az ügyészség a polgármestert azzal vádolta, hogy egy szabolcsi település polgármestereként 1,8 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak 2014-ben.

A vádirat szerint a polgármester egy ravatalozó akadálymentesítési és rekonstrukciós munkálatainak elvégzésére kötött szerződést egy kft.-vel. A műszaki átadáskor különböző hiányosságokat tártak fel, de a vádlott utalványozóként hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat a kft.-nek átutalja a számla teljes összegét - ismertette a sajtószóvivő.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint - a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján - a polgármester mindent megtett annak érdekében, hogy a beruházás teljes megtörténte igazolható legyen - folytatta Toma Attila, hozzátéve: a polgármester felelős műszaki ellenőrt bízott meg, aki két helyszíni szemle után a beruházási terv szerinti megvalósítását leigazolta, s a korábban észlelt hibák kijavítását ellenőrizte. A vádlott ennek alapján állította ki a teljesítési igazolást, és utalta ki az összeget a vállalkozónak.

Az ítélet nem jogerős.

Nyíregyházi Törvényszékfelmentés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés