Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már nem rejtett kincs! Elismerték a nyíregyházi programot

| 2018. 05. 25. | 13:05:00
Jelentős lépés a valódi integráció útján.
Már nem rejtett kincs! Elismerték a nyíregyházi programot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mindenkinek becsengettek! - koragyermekkori intervenció és iskolai együttnevelés integrált gyakorlati protokollja a fogyatékkal élőkért című projekt kiemelkedő megvalósításáért kapott Erasmus+ Nívódíjat csütörtökön a Rejtett Kincsek Down Egyesület.

A díjátadón részt vett és köszöntőt mondott dr. Illés Boglárka az EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, valamint Lebanov József, az EMMI Köznevelési Stratégiai Főosztályának vezetője. A díjat a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnökének, Kisari Károlynak Tordai Péter, a Tempus Közalapítvány igazgatója adta át.

Az egyesület 2009-ben született programja segíti az óvodákat és az iskolákat abban, hogy megtegyék az első lépéseket a valódi integráló, befogadó közeggé válás útján.

Aktív, boldog élet

A Rejtett Kincsek Down Egyesület segíti a Down-szindrómával és más fogyatékossággal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat, hogy aktív, boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként. Igyekeznek életen átívelő segítséget nyújtani a hozzájuk fordulóknak. Programjank egymásra épülnek, biztosítva az ellátottak folyamatos kísérését. A teljes esélyegyenlőséget kívánják elérni: hogy

a fogyatékossággal élők megtalálják a számukra járható utat. Törekszenek arra, hogy minden életszakaszban tudjanak segítséget nyújtani családoknak és szakembereknek.

Mindenkinek becsengettek! címet viseli a 2009-ben született projektötlet, amely segíti az óvodákat és az iskolákat abban, hogy megtegyék az első lépéseket a valódi integráló, befogadó közeggé válás útján. 2011-ben megnyitott az első Csodavár, mely komoly ellátásbeli hiányosságokat pótol a korai fejlesztésre szoruló gyermekek számára.

A nyíregyházi központ inkluzív játszóházként, táborhelyként, program helyszínként működik, ahol fogyatékossággal élő és többségi gyermekek együtt fejlődhetnek. 2018-ban megnyitották a második Csodavárat, ezt már Budapesten.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés