Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most nyaralást is nyerhet. Európát ünneplik Nyíregyházán

| 2018. 05. 09. | 10:48:00
Május 9-én kicsiket és nagyokat várnak a programokra.
Most nyaralást is nyerhet. Európát ünneplik Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes családi- és gyermekprogramokkal várja Nyíregyházán is a Europe Direct Információs Központ az érdeklődőket a 14. Európa-napon. A helyszín ezúttal a Váci Mihály Kulturális Központ előtti tér, a játékos programokon 11-16 óráig lehet részt venni.

Robert Schuman francia külügyminiszter 68 évvel ezelőtt tett javaslata tette le az alapjait tulajdonképpen az európai országok szövetségének. A politikai és gazdasági együttműködésen alapuló Európai Unió megalakulására emlékezve minden évben május 9-én ünnepeljük az európai békét és egységet.

Ilyenkor megnyitja kapuit számos uniós intézmény Brüsszelben és Strasbourgban is az érdeklődők előtt. Az Európában és a világ többi részén működő helyi uniós irodák pedig gazdag felnőtt- és gyermekprogram-választékkal várják a látogatókat.

Nyíregyházán is szeretnénk együtt ünnepelni az Európa-napot május tizedikén, a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren - közölte a Szabolcsihírrel Úsz Illés, az ügynökség ügyvezetője, aki hozzátette: az ingyenes családi- és gyermekprogramok mellett vetélkedővel, európai uniós információkkal várják az érdeklődőket, a sikeresen kitöltött kvízjátékon pedig sorsolással kétszemélyes, egyhetes bulgáriai tengerparti utazás nyerhető.

Az Európa-napot az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a nyíregyházi Europe Direct Információs Központ szervezi.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés