Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbe megy a nyíregyházi jósnő. Aki amúgy férfi

| 2018. 06. 28. | 11:41:00
Nyolcvan embert csapott be.
Börtönbe megy a nyíregyházi jósnő. Aki amúgy férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, akit az interneten mágusnak és jósnőnek adta ki magát, és így csaknem 4,5 millió forintot csalt ki 80 embertől – közölte a törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Sörös László elmondta, K. L.-t (az elsőfokú ítéletet helybenhagyva) információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében találta bűnösnek a másodfokú bíróság. A férfi bűntársát (a feleségét) egy év négy hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2015-ben női névvel jelentkezett be egy közösségi oldalon, ahol felváltva jósnőként és mágusként tüntette fel magát. Így ismerkedett meg a sértettekkel, akiknek a bankkártyájuk adataiért cserébe "pénzenergia küldését" ígérte. Miután a sértettek megadták a bankkártyájuk adatait, a számlákon lévő összegeket a vádlott különböző, interneten elérhető szerencsejátékokra használta fel.

A két vádlott ezzel a módszerrel négy hónap alatt mintegy 4,5 millió forint kárt okozott 80 sértettnek.

Megjegyezte, az elsőrendű vádlott egy másik esetben azzal keresett meg "mágusként" egy asszonyt, hogy lát egy nőt, aki el akarja venni tőle a férjét, ezért "szolgáltatást" ajánlott fel neki. A sértett ezt elutasította, mire a vádlott azzal fenyegette meg, hogy megátkozza őt és a gyerekeit, ha nem fizet neki. A fenyegetés hatására az asszony összesen 6,5 millió forintot utalt át a férfi bankszámlájára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés