Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmentő ötlettel állt elő egy nyíregyházi patika

| 2018. 06. 06. | 13:37:00
A nap 24 órájában elérhető a segítség.
Életmentő ötlettel állt elő egy nyíregyházi patika
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán a 100 Éves Patikában tartották az Országos Patikanap megyei megnyitóját szerdán. Az ünnepi eseményen elhangzott: a gyógyszertári, gyógyászati munka megismertetésén túl fontos feladat a gyógyszerészi gondozás erősítése, kiterjesztése. A gyógyszeri nap témája 2018-ban: a gyógyszerész szerepe a felső légúti megbetegedések megelőzésében és kezelésében, melynek fontos része a dohányzásról való leszokás segítése, az egészséges életmód kialakításának támogatása.

Az ünnepségen adták át, és tették a helyére, hogy mindenki számára hozzáférhetővé váljon azt a defibrillátort, amely mostantól a nap 24 órájában igénybe vehető a patikában, illetve a környéken, ha szüksé lesz rá.

Ebből az alkalomból tette közzé Zajácz Tamás, a patika tulajdonosa azt a felhívást, miszerint minden 0-24 óráig nyitva tartó gyógyszertárban legyen defibrillátor, s egyben a 100 Éves Patika ennek a kezdeményezésének az élére is állt.

A nap folyamán a város több gyógyszertárában is ingyenes méréseket (koleszterin, vérnyomás, vércukor, testtömegindex) végeznek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés