Hirdetés

Busz emelkedett a magasba Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2018.07.09. 13:38

Busz emelkedett a magasba Nyíregyházán

A helyi és a debreceni tűzoltók is ott voltak.

Hirdetés

Július 9-én az éves kiképzési terv részeként immáron ötödik alkalommal közös emelési gyakorlatot tartottak a nyíregyházi és a debreceni hivatásos tűzoltók a náluk rendszeresített tűzoltódarukkal az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. nyíregyházi telephelyén.

Leskovics Zoltán alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője köszöntötte a berendelt állományt, majd ismertette a munkavédelmi szabályokat. Ezt követően Dankó Mihály főtörzsőrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különleges szerkezelője az emelés technikai sajátosságairól beszélt, majd ismertette az állományra váró feladatokat. A közös emelési gyakorlaton részt vett Kerek László alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője is.

A tűzoltóknak daruk segítségével egy 12 tonnás autóbuszt kellett megemelve áthelyezni, amelyet páros emeléssel hajtottak végre. A különleges szerekkel két oldalról közelítették meg a járművet, majd elsőként az állomány előbb a jármű kerekein átfűzték a láncokat, majd emelőgerenda és teherkísérő kötél segítségével hajtották végre a nem mindennapi feladatot.

A közúti baleseteknél gyakran előfordul, hogy ilyen, több tonnás járművek műszaki mentéséhez kérik a tűzoltók segítségét, a gyakorlat keretében most ezeket a hasznos fogásokat sajátíthatta és eleveníthette fel az állomány a kezelési gyakorlat keretében.

Jövőre Debrecenben szerveznek hasonló emelési gyakorlatot, miután a két megyeszékhely évről-évre felváltva ad otthont a közös gyakorlásnak.

tűzoltóemelési gyakorlat

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés