Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így fog kinézni a nyíregyházi uszoda

| 2018. 07. 27. | 21:13:00
Szabályos versenymedence is lesz benne.
Így fog kinézni a nyíregyházi uszoda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb állomásához érkezett Nyíregyházán a sportlétesítmény-fejlesztés. Tavasszal birtokba vehették a téli sportok szerelmesei az új jégcsarnokot, a napokban pedig a tanuszodaépítése is elkezdődött. Az említett két beruházás példaértékű összefogásnak köszönhetően valósulhat meg. A helyi vállalkozások a társasági adójukkal járultak hozzá a város fejlődéséhez, melyből

az Aqua SE 750 millió forint támogatást kapott az új uszodaépítésére.

A beruházás önerejét Nyíregyháza önkormányzatának a kormány biztosította, így ezek a fejlesztések nem terhelik a város költségvetését. A Continental Aréna mellé épülő komplexum alkalmas lesz a nemzetközi vízilabda mérkőzések lejátszására is. A fedett uszoda emellett az úszó verseny- és utánpótlássportok, illetve a szabadidősportok művelőinek is lehetőséget nyújt a gyakorlásra és az aktív pihenésre.

Az új létesítmény alapterülete több mint 4 300 négyzetméter lesz, melynek döntő részét a 3 500 négyzetméteres földszinti terület teszi majd ki. Emellett egy földfelszín alatti részt és egy galériát is kialakítanak.

Versenymedence

Az építkezés során többek között kialakítanak egy szabványos, 50x25 méter méretű, 220 centiméter mélységű versenymedencét, egy tanmedencét, melynek mélysége 70 és 120 centiméter között lesz a medence padlójának ferde kialakításával, egy 250 férőhelyes nézőteret és egy digitális eredményjelző táblát, illetve bírói, edzői, sportolói és közönségöltözőket, valamint a hozzájuk tartozó vizesblokkokat és egy versenyirodát is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés