Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új arc a nyíregyházi gyár élén

| 2018. 07. 02. | 20:17:00
A régi is marad, de más munkakörben.
Új arc a nyíregyházi gyár élén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2018. július másodikától Szentpéteri Ferenc tölti be az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyár igazgatói pozícióját. A szakember Alessio Bonfantit váltja, aki a cégcsoporton belül az Európai Hűtőszekrénygyártás programvezetőjeként folytatja karrierjét, de székhelye továbbra is az Electrolux nyíregyházi telephelyén lesz - közölte a cég.

Szentpéteri Ferenc két év után, az Egyesült Államokból tér vissza Magyarországra, ahol az Electrolux andersoni (Dél-Karolina) hűtőgépgyárának igazgatójaként, valamint a vállalatcsoport történetének legnagyobb értékű, 275 millió dolláros beruházásában projektmenedzsereként tevékenykedett.

A Dunaújvárosi Főiskolán 1986-ban mérnöki, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen 1991-ben közgazdász diplomát szerző szakember 1986-ban került a jászberényi Lehel Hűtőgépgyárhoz. Szakmai pályafutása kezdettől fogva a céghez fűződik: a termelés és a kutatás-fejlesztés területén, később a Supply Chain Managementben dolgozott, ahol előbb az Electrolux európai hűtőgépgyáraiért felelt, majd a kelet-európai régió ellátási-láncért felelős vezetője lett.

2003. július elsejével a jászberényi fagyasztóládagyár igazgatója lett, 2006-tól a hűtőszekrénygyárat is ő irányította. A két egység 2009-es összevonásától 2016. júniuság a kompresszoros hűtőszekrény- és fagyasztóládagyár igazgatója volt, ez idő alatt egy évig Svéd- és Magyarország között ingázva a svéd hűtőgépgyárat is vezette megbízott gyárigazgatóként.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés