Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Változik az ügyészségi ügyfélfogadási rend

| 2018. 07. 20. | 10:16:00
Augusztusban lép életbe Nyíregyházán.
Változik az ügyészségi ügyfélfogadási rend
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Nyíregyháza, Bocskai u. 4. szám alatti épületében az ügyfélfogadás rendje megváltozik – közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László sajtószóvivő. Mégpedig az alábbiak szerint:

A soros ügyészi szolgálat ellátása augusztus 1-jétől hetente egy napon, szerdán, 8 órától 12 óráig és 13 órától 16 óráig történik.

Egyéb napokon az ügyfelek a beadványaikat postán küldhetik el az ügyészségre, illetve személyesen is elhelyezhetik azokat a főbejárat melletti gyűjtőládába.

Természetesen lehetőség van az elektronikus kapcsolattartás keretében is beadványokat küldeni az ügyészségre – tette hozzá a sajtószóvivő.

A fenti intézkedést az indokolja, hogy a július 1-jén hatályba lépett

új büntetőeljárási törvény csökkentette az ügyészség által nyomozott bűncselekményeket, így például az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények (hamis vád, hamis tanúzás, hatóság félrevezetése) nyomozását a rendőrség végzi ezentúl.

Célszerű, hogy az ilyen ügyekben az ügyfelek közvetlenül forduljanak a rendőrséghez, hiszen ez gyorsíthatja az ügyintézést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés