Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csókok csattannak Kisvárdán

| 2018. 08. 01. | 11:41:00
Népszerű pesti művészek előadása a rétközi városban.
Csókok csattannak Kisvárdán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Pesti Művész Színház előadását láthatja a közönség Kisvárdán augusztus 3-án, pénteken este fél kilenctől a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában. A társulat Zerkovitz Béla- Szilágyi László:
Csókos asszony című operettjét mutatja be.

Akik játsszák:
Báró Tarpataky: Virágh József/Kelemen Csaba
Pünkösdi Kató: Fogarassy Bernadett
Dorozsmay Pista: Egyházi Géza
Ibolya Ede: Czető Roland
Salvotore: Egri László
Hunyadiné: Sáfár Anikó
Rica Maca: Tunyogi Bernadett
Kubanek,hentes: Harsányi Gábor

A darabról:
Képzeljenek el egy kis gangos házat, valahol Budapesten, valahol a külső Józsefvárosban, valamikor a századfordulón. Május van, az orgonaillat betölti a levegőt és valami lágy, édes muzsika száll a háztetők fölött. Az egész Józsefváros arról beszél, hogy micsoda híres színinövendék lett a Nagytemplom utca talált gyerekéből, Pünkösdi Katóból. Őt éljenzi az egész utca, élén a kerület bohém fiataljaival, a kedvesen szerencsétlen költővel, Ibolya Edével és a vagány orfeumi chansonettel, Rica Macával.

Katóka nevelőapja, a hentes Kubanek nagy vacsorát rendez és meglepetést készít lányának; az ünnepség tetőpontján jelenti be, hogy Katóka és szerelme, a zongorista Dorozsmai Pista jegyesek. Csakhogy Dorozsmay előző éjjel, a nagy mulatozás hevében zálogba csapta a jegygyűrűket, s hogy elkerülje a balhét, megszökik az érte rajongó Rica Macával.

Természetesen kitör a botrány. Ráadásul feltűnik Báró Tarpataky, az ifjú tehetségek mecénása, hogy felajánlja pártfogását Katókának. A lánynak döntenie kell: az arisztokrácia csillogó és sikerrel kecsegtető világát választja, vagy a szegényes Józsefvárost, ahonnan még a vőlegénye is eltűnt.

A csupa tűz muzsikát, harsány humort árasztó darab abban az időben játszódik, amelyet „békebeli Pest” néven szoktak emlegetni, és minden korosztálynak szól, mindenkit megmosolyogtat és megnevettet, hiszen szereplői egyszerű, hús-vér emberek – akár lehetnénk mi is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés