Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez megér egy kis kellemetlenséget Nyíregyházán

| 2018. 08. 07. | 19:32:00
Hatalmas felújítás folyik az utakon, mutatjuk, merre ne menjenek.
Ez megér egy kis kellemetlenséget Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Számtalan utca újul meg Nyíregyházán, de előbb egy kis kellemetlenséget is el kell viselnünk: sebességkorlátozások, lezárások lassítják a közlekedést.

Elkezdődött a Bocskai utca felújítása (Hunyadi u. – Inczédy sor közötti szakasz), jelenleg a járda és az út szegélyének bontása folyik, 30 km/h sebességkorlátozásra és útszűkületre is számítsanak az arra közlekedők.

Szerdán megkezdődnek a Törzs utca - 4-es főút kereszteződésben a jobbra kanyarodó sáv bővítési munkálatai. Az erre közlekedők szintén sebességkorlátozásra számítsanak.

A Kosbor utcában jelzőőrös forgalomkorlátozás van érvényben, legkésőbb szerdán befejezik a meglévő aszfaltburkolat marását.  Ezt az aknafedlapok szintbehelyezése követi, mellyel párhuzamosan készül a buszöböl szegélyezése. Ezért egy-két napra 20 méterrel távolabb alakítanak ki egy ideiglenes buszmegállót. A Kosbor utcát előreláthatóan a jövő héten aszfaltozzák.

A kertvárosokban is

Sóstóhegyen kedden és szerdán aszfaltozzák a Templom utca Mogyoró utca és Fácán utca közötti szakaszát, ezért félpályás útlezárásra kell számítani, kérik, az aszfaltozás ideje alatt aki teheti kerülje el ezt a szakaszt a Szellő utca felől.

A Család utcán szerdán és csütörtökön marják fel az aszfaltburkolatot, a jövő héten pedig leaszfaltozzák. Itt is útszűkület és 30 km/h sebességkorlátozás van érvényben. A Család utcai járda aszfaltburkolatának építése ezen a héten csütörtökön várható.

Folyik a Pazonyi úti kerékpárút építése. A kerékpáros forgalom a jelenlegi munkafázisban akadálytalan.

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. munkatársai Zombori bokorban, a Nyugati elkerülő továbbépítése kapcsán ivóvíz vezeték kiváltást és átépítést végeznek. A körülkerített munkagödrök kismértékben akadályozzák, lassítják a közlekedést.

További, folyamatban lévő felújítási munkálatokra az alábbi utcákban kell számítani, szinte mindenhol kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett:

Kertváros: a Bottyán utca felújítása során jelenleg a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába jobb oldalon útszélesítés, földmunka zajlik. A Kinizsi utca környékén a víznyelő bekötővezetékek megépültek, a burkolatot ideiglenesen helyállították. A Derkovits utca Szirom utca között parkoló és járdaépítés zajlik, és a Szirom utca előtt a jobb oldali várakozó sávban a csapadékcsatorna építése kezdődött el. Az útpálya széleken folyamatban vannak a víznyelő aknák át- és megépítési munkái. A munkálatok útszűkülettel, sebességkorlátozással és az érintett parkolók lezárásával járnak.

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. munkatársai a Legyező u. – Könyök utca – Szélsőbokori u. közötti szakaszon bekötővezeték rekonstrukciót végeznek, a munkálatok a közlekedést nem zavarják.

Borbánya: A Lujza utca teljes felújítása kapcsán ideiglenes forgalmi rend lépett életbe: a Lujza utcán csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Jelenleg a haladási irány szerinti baloldalon járdaépítés zajlik, majd ugyan azon az oldalon megkezdődik az útszegély bontás és átépítés. Befejezték a szennyvíz tisztító aknák szűkítőelem cseréit az úttengelyben, a burkolatot ideiglenesen helyreállították. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak.

A szennyvízcsatorna épül a Nárcisz utcában. Naponta 7.30-tól 17 óráig mindkét oldalról zsákutcává nyilvánítják, az utca az éppen aktuális építési szakaszoknál nem átjárható. Az aktuális lakóépület előtt zajló munkálatok estére befejeződnek, az ott lakók gépjárművekkel délután öt óra után tudnak behajtani.

Oros: A Meggyes utcában (41. sz. főút – Varázs utca között) már a kapubejárók helyreállításán dolgoznak, várhatóan a jövő hét folyamán készül el az aszfaltburkolat. Az arra közlekedőknek útszűkületre és 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani.

Parkok, terek

Belváros: A Benczúr téren készül a térburkolat, folyamatban van a játszótéri eszközök szállítása és szerelése, ezzel párhuzamosan a szökőkút gépészeti szerelése, finom tereprendezés, humuszolás zajlik. Elkezdődött a lámpák beállítása is. A nagy tömegű burkolóanyag rakodása miatt időszakosan 15-20 perces forgalomlezárás előfordulhat. Az arra közlekedőknek útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.

A Bessenyei téren a Bessenyei szobor körül már épül a térburkolat, a sétányokhoz készül az útalap. Lefektetik az öntözőrendszer alapvezetékét, a szökőkút építése kapcsán pedig földmunkák zajlanak. A nagy tömegű burkolóanyag rakodása miatt időszakosan itt is előfordulhat 15-20 perces forgalomlezárás, erre a célra a Bessenyei tér körül egy 2,5 m széles sávot is lezárhatnak átmenetileg a forgalom elől.

Folyik a Körte utca felújítása (a Kossuth utca és a Keskeny köz közötti szakaszon). Itt is útszűkület és 30 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

Az Epreskert utca 54-60. közötti szakaszán a járdafelújítás során jelenleg szegélyt és járdaszerkezetet építenek.

A László utca - Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál a meglévő pálya és a szegély bontása folyik, de párhuzamosan már építik az új szegélyt és pályaszerkezetet.

A Deák Ferenc utcában továbbra is a járda pályaszerkezetét és a szegélyt építik.

Sóstóhegy: a Mogyoró utcában már csak az árokkészítés, tereprendezés van hátra, a hét közepére teljesen elkészül a felület.

A Sóstóhegyi úti kerékpárút építésénél (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) a jelenlegi munkafázisban az  út szegélyezése zajlik, a csütörtökön elkezdődhet az útburkolat alap építése. A héten megkezdődik a régi buszöböl elbontása és az új buszöböl építése. Folyamatban van az Igrice-csatorna kerékpáros átvezetéséhez szükséges híd építése is.

Sóstógyógyfürdő: a Krisztina, Anna, Magdolna, Borbála és Vénusz utcákban még dolgoznak a csapadékvíz befogadó záportározók kialakításán, de gyors ütemben készül a térkő burkolatú felület alapja, szegélyezéssel. A munkálatok során részleges lezárások előfordulnak, de az ott élők meg tudják közelíteni az otthonaikat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés