Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezért mentek a tűzoltók a nyíregyházi lakótelepre

| 2018. 08. 14. | 16:47:00
Megüti a bokáját, aki tárolónak használja a lépcsőházat.
Ezért mentek a tűzoltók a nyíregyházi lakótelepre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magasból történő életmentést, a lépcsőházi beavatkozást gyakorolták augusztus 14-én délelőtt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók az éves kiképzési terv részeként – tájékoztatott Dóka Imre, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Az Örökösföldi lakótelepen zajlott gyakorlat kapcsán a főhadnagy rámutatott: fontos, hogy a tűzoltók a lakótelepek tűzvédelmi előírásait ellenőrizzék, s folyamatosan gyakoroljanak, hiszen Nyíregyházán 130 középmagas és három magas épület található.
A műveleti szolgálat irányításával kiválasztott tízemeletes 85 lakással rendelkezik, így egy-egy középmagas épületben több száz ember biztonsága foroghat kockán. A tűzvédelmi előírások elkészítése szakember feladata, ugyanakkor a közös képviselőnek kötelessége kihelyezni. Így a lakók is tájékozódhatnak a törvény által meghatározott fontosabb szabályokról.

A tűzoltók egy-egy bejáráson a forgalmi rend változásokat, az át- és beépítéseket, a megközelíthetőségeket, a közművek kizárási helyeit, a tűzcsapokat, valamint a gépjárművek felállítási helyeit is ellenőrzik.

Külön figyelik a folyosókat leszűkítő, oda nem való, a menekülést akadályozó eszközök (szekrények, kerékpárok stb.) tárolását..

A középmagas épületeknél a tűzvédelmi szabályok betartását a katasztrófavédelem kétévente, a magas épületek esetében évente ellenőrzi, emellett folyamatos fórumokat szerveznek a lakóközösségek képviselőinek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés