Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már özönlik a nép a Szigetre

| 2018. 08. 07. | 18:10:00
Látogatócsúcsra számítanak a szervezők.
Már özönlik a nép a Szigetre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy tízezer ember van már a Szigeten. A programjaival hivatalosan szerdán induló egyhetes fesztivál idén a Love Revolution kampányt tűzte zászlajára, a szervezők látogatócsúcsra, több mint félmillió emberre számítanak.

Az előzetes jegyeladások alapján várhatóan több mint 120 ezer külföldi fog szórakozni a Szigeten, de hosszú évek után először a magyarok után nem a hollandok lesznek a legtöbben, 15 ezren, hanem az angolok, mintegy 20 ezren. Összesen hatszáz program közül lehet választani - mondta el Kádár Tamás főszervező a keddi sajtóbejáráson.

Hozzátette: a 120 ezer külföldivel a Sziget Magyarország legjelentősebb turisztikai eseménye.

Az immár 26. Sziget augusztus 8-tól 15-ig tart. A húzónevek között van Lana Del Rey, Kendrick Lamar, a Gorillaz, a Mumford and Sons, a Dua Lipa, Kygo, az Arctic Monkeys, Liam Gallagher és Shawn Mendes.

Kádár Tamás kiemelte: idén a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek. Több mint száz országból érkeznek vendégek.
A Nagyszínpad előtt mintegy 60 ezren tudnak egyszerre szórakozni, csaknem 15 ezren férnek el a MasterCard Színpad by A38 sátorban, tizenegyezren a Bacardi Arénában.

A Szigetre életre hívták a Love Revolution kampányt, amely a programkínálatra is hatással van. A kezdeményezés főbb céljai közé tartozik az erőszak- és félelemnélküliség, az élhető Föld, az alapvető emberi jogok érvényesülése, illetve az előítéletek, a kirekesztés megszüntetése.

A Sziget negyedszázada kiáll ezen értékek mellett, a mostani kampánnyal szeretnénk ezt megmutatni, összefoglalni. A Love Revolution egyik hangsúlyos pontja a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés ügye, ezért

idén bevezetik a re:pohár-rendszert, amellyel az eldobható poharak kivesznek a fesztiválról, 1,5 millió pohárszeméttel lesz kevesebb

- mondta Kádár Tamás.

A fesztivál együttműködési megállapodást írt alá az idén 70 éves Izrael Állammal, amelynek keretében a Sziget egy hete alatt számos izraeli művész lép fel. A Sziget Nelson Mandela egykori dél-afrikai elnök születésének századik évfordulójához szintén kapcsolódik, jön a rendezvényre több dél-afrikai fellépő is.

A nem zenei programok közül a 76 hektáron elterülő Szigeten idén is az egyik legfőbb attrakciónak ígérkezik a Cirque du Sziget helyszín, ahol közös projektet mutatnak be a Fővárosi Nagycirkusszal és a Baross Imre Artistaképzővel, mégpedig a világhírű artistaművész, Samuel Tétreault rendezésében.

Beach

A Sziget Beachen a Duna mostani alacsony vízállásának köszönhetően ezer ember tud majd egyszerre strandolni.

Benis Dániel műszaki igazgató kiemelte a sajtóbejáráson, hogy a Szigeten működő egészségügyi ellátóközpont munkáját mintegy tíz mentőautó, hatszáz fős bázis, 40-45 orvos is segíti. Összességében a Szigeten több mint ezer az önkéntes dolgozók száma. A Sziget biztonságát 1200 őr védi és háromszáz tűzoltó dolgozik.
Az MTI-nek Kádár Tamás főszervező elmondta, hogy a Sziget hangpróbáján keddre virradó éjszaka mindent rendben találtak.

"Óbudán, Újpesten és a XIII. kerületben négy helyszínen voltunk, de öt helyen helyezünk el állandó mérőállomást, a kerületekkel és a fővárossal egyeztetve. A lakosok maguk is jelezhetik egy adott telefonszámon, ha úgy érzik, túl hangos a fesztivál és a csapatunk kiszáll, mér, ha szükséges, halkítunk".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés