Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyváradi tűz - reagált a hajdúdorogi metropolita

| 2018. 08. 27. | 12:00:00
Helyiek szerint a díszkivilágítás rövidzárlata okolható a pusztításért.
Nagyváradi tűz - reagált a hajdúdorogi metropolita
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya is reagált a Nagyváradon szombaton történtekre - olvasható a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján.

A magyar görögkatolikus egyház metropolitája a Dublinban megrendezett Családok IX. Világtalálkozóján vett részt, ott értesült arról, hogy kigyulladt a nagyváradi püspöki palota. Azonnal felvette a kapcsolatot Virgil Bercea nagyváradi görögkatolikus püspökkel, hogy tájékozódjon a kialakult helyzetről és támogatásáról biztosítsa.

„Imádkozunk értük, már a debreceni főszékesegyházban megtartott vasárnapi Szent Liturgiák is megemlékeztek a tűz okozta veszteségről és metropóliánk kéri a Jóisten közbenjárását nagyváradi testvéreinkért.”  - fogalmazott érsek atya.

A helyiek szerint a díszkivilágítás rövidzárlata okozta a tüzet, a környékbeliek kétszer is szóltak égő kábel miatt a tűzoltóknak - írják a cikkben. A helyszínre kiérkező tűzoltóknak nem volt könnyű dolguk, ugyanis a Szent László téri három tűzoltó csapból kettő nem működött, így a Sebes-Körösből szivattyúzták a vizet az oltáshoz. A tüzet éjjel fél egykor sikerült eloltani. 1300 négyzetméter vált a lángok martalékává, a tető beomlott. Az egyik torony, ami fából volt le is dőlt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés