Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Petneházán épül a jövő ovi-bölcsije

| 2018. 08. 16. | 18:00:00
A megye egyik legkorszerűbb épületének hihetetlenül olcsó lesz a rezsije.
Petneházán épül a jövő ovi-bölcsije
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megye egyik legkorszerűbb épülete egy petneházi létesítmény lesz. Az óvoda-bölcsőde épülete kívülről lassan elnyeri végleges színét és formáját.

Érdekesség, hogy az épület mellett két hatalmas tartályt helyeztek el a földben, az egyik a szennyvíz tárolására szolgál, a másik pedig a tetőről lefolyó csapadékvizet gyűjti össze, melyet öntözésre használnak majd.

Az önkormányzat 300 millió forintot nyert uniós pályázaton a beruházásra, de miután két évig húzódott az elbírálás és az előkészületek, közben felmentek az árak is, így az önkormányzat kénytelen volt megtoldani a támogatást kb. 90 millió forinttal.

A beruházást novemberig kell átadni.

Szinte hihetetlen, de a fűtési költségek közelítenek a nullához, az épületnek kéménye sincs.

Energetikai szempontból ez lesz a megye egyik legkorszerűbb épülete. Az ovi-bölcsi fűtését ugyanis hőszivattyúkkal oldják meg, melyek

a talajhőt használják fel, a szivattyúkat ugyan áram működteti, de a tetőn elhelyezett napelemek valószínűleg elő is állítják a szükséges mennyiséget.

Miután Petneházán eddig bölcsőde egyáltalán nem volt, több új munkahelyet is teremt az új létesítmény.

Az óvoda kétcsoportos, jelenleg is két csoport működik. Jelenleg egy majd százéves épületben van a polgármesteri hivatallal és a konyhával együtt, egyáltalán nem felel meg a követelményeknek.

(csk)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés