Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szent István életműve előtt tisztelgett Nyíregyháza

| 2018. 08. 21. | 00:25:00
Átadták a díszpolgári címet és az életmű-díjakat.
Szent István életműve előtt tisztelgett Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kovács Ferenc polgármester ünnepi beszédével vette kezdetét a Kossuth téren az augusztus 20. tiszteletére rendezett prograsorozat hérfőn délután. Nyíregyháza első embere megemlékezett az államalapító Szent Istvánról, mondván: „Fejet hajtunk a tettei előtt, az örökségét tovább visszük, hisz szilárd támaszt és biztonságot adott a magyaroknak!”

A polgármester beszédében utalt arra is, hogy Nyíregyházát lakói együtt építik, a közösség fejlődik.

Augusztus 20. alkalmából Nyíregyháza közgyűlése

Nyíregyháza Város Díszpolgára címet adományozott Bakó Leventének, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Liszt-díjas trombitaművésznek és karmesternek.

Nyíregyháza díszpolgára Bakó Levente (jobbra) és az életműdíjasok

Bakó Levente Nyíregyházán született tanulmányait a Nyíregyházi Állami Zeneiskolában, majd a 4. számú Általános Iskola zenetagozatán kezdte. Már 10 éves korában különdíjat nyert a Lubik Imre Országos Zeneiskolai versenyen, és régi vágya teljesült, amikor bekerült a fúvószenekarba. Tanulmányait a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola Zenetagozatán folytatta.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a magas színvonalú tevékenységéért, megbecsülése jeléül az Inczédy György Életműdíjat adományozta dr. Porkoláb Zoltán nyugdíjas főorvosnak, Gebri József nyugdíjas docens, karnagy és fagottművésznek, Maleczki Sándornak, a tirpák hagyományok őrzőjének, vőfélynek, Szénás Imre kalapos mesternek és Szolanics Elvira keramikusnak.

A hagyományokhoz híven az ünnepségen megszentelték és megszegték az új kenyeret.

Este fél tíztől tűzijátékban gyönyörködhettek a nyíregyháziak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés