Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Színpadra állnak a tiszalöki elítéltek

| 2018. 08. 16. | 17:04:00
A döntőbe négy börtönszínházi társulat jutott be.
Színpadra állnak a tiszalöki elítéltek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén is bemutatkoznak az ország legjobb börtönszínházi társulatai a budapesti József Attila Színházban, ahol a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága augusztus 17-én rendezi meg a III. Országos Börtönszínházi Találkozó döntőjét – adta hírül augusztus 16-án az MTI.

Schmehl János vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

a versenyen a regionális döntőkkel együtt 16 börtön mintegy 150 fogvatartottja szerepelt.

A döntőbe a négy régió selejtezőinek győztese –a Veszprém Megyei Bv. Intézet, a Pálhalmai Országos Bv. Intézet, a Tiszalöki Országos Bv. Intézet, valamint a Tököli Országos Bv. Intézet és a Fiatalkorúak Bv. Intézete közös csapata– jutott be. Mint kiemelte, a résztvevők közül szinte mindenki dolgozik és tanul.

Hatala József nyugalmazott rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke arról beszélt: a börtönszínházi találkozó lehetőséget ad arra, hogy a fogvatartottak más viszonyt alakítsanak ki egymással, emberi és művészi értékeket sajátítsanak el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés