Hirdetés

Hirdetés

Szürke bundás ikerpár született Nyíregyházán

civishir.hu

2018.08.09. 13:27

Szürke bundás ikerpár született Nyíregyházán
Fotók: Nyíregyházi Állatpark

Súlyosan veszélyeztetett faj.

Hirdetés

Hirdetés

A vörös macskamedve néven is ismert faj igen ritkán szaporodik zárt tartási körülmények között, így a jelenleg 9 hetes ikerpár igazi szenzációnak számít a Nyíregyházi Állatparkban.

A kölykök szüleikkel közös kifutóban élnek, augusztus 9-én állatorvosi vizsgálaton estek át, ahol a súlymérés és ivarmeghatározás történt.

A 2 egészséges nőstény utód 610gramm és 720gramm súlyúak, ivarérett korukban 4-6 kilogrammosok lesznek majd a vörös bundájú állatok.

A nyíregyházi kis panda tenyészpár 4 éve él együtt: Ting-ting Pozsonyból, míg Szecsuán a Dublin Zoo-ból érkezett az állatparkba.

A kölykök szürke bundával látták meg a napvilágot, az első hetekben teljesen magatehetetlenek voltak, szemük is csukva volt.

Ebben az időszakban az anya állat szinte egész nap a kicsinyeivel volt, most már azonban csak a szoptatáskor keresi fel őket.


A vörös bundás kölykök rekord gyorsasággal növekednek, szüleik miniatűr másai.

Egyre érdeklődőbbek a külvilág iránt is, így a szerencsésebb látogatók hamarosan megtekinthetik a ritka kis panda ikreket.

A vörös macskamedve (Ailurus fulgens) néven is ismert állatok, a Himalája, illetve Észak-Burma magashegyi erdeiben valamint Szecsuán nyugati felén és Jünnanban élnek 2000-4800 méteres magasságban. Bundájukat hosszú, durva fedőszőrök, az alatt pedig tömött aljszőrzet alkotja, mely melegen és szárazon tartja őket a hideg és nedves környezetben.

Bozontos, hosszú farkukat fejpárnának vagy takarónak is használják.
Nyíregyházi Állatparkpandavörös macskamedve

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés