Hirdetés

Borsodban tudnak valamit - özönlenek oda a turisták

Borsodihír

2018.09.14. 10:06

Borsodban tudnak valamit - özönlenek oda a turisták
Fotók: Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park fejlesztései meghozták az eredményeket.

Hirdetés

Rekord számú forgalom a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai bemutatóhelyein

Már biztos, hogy rekordévet zárhatnak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyei, és az Igazgatóság 2017 második felében elindított új ökoturisztikai fejlesztési programja meghozta a várt eredményeket, hiszen

már augusztus végére jelentősen meghaladták a látogatottsági adatok a tavalyi egész éves forgalmat

– összegezte a nyári tapasztalatokat Nagy Júlia, az ökoturisztikai szakmai program kidolgozója és irányítója.

A program kiemelkedő eredményeként az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területen több mint 20 ezerrel több látogató fordult meg az év első nyolc hónapjában, mint 2017 hasonló időszakában. A lillafüredi Szent István-barlang sem panaszkodhat: augusztus végéig 11 ezerrel több vendég kereste fel, mint tavaly ilyenkor, ami 33 százalékos vendégszám bővülést jelent. Az összes bemutatóhely adatai alapján mintegy 32 százalékos az eddigi forgalombővülés.

A fejlesztési program részeként az igazgatóság a látnivalóit és szálláshelyeit egy erős központi koordináció mellett szorosan együttműködő hálózatba szervezte, amelynek támogatására és ellenőrzésére bevezettek egy szigorú monitoringra épülő vendégközpontú minőségbiztosítási rendszert is. A program megtámogatásához a BNPI több helyszínen jelentős infrastrukturális fejlesztéseket is társított, pl. az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál hologramos ősállat-bemutató és megújult lombkorona tanösvény várja a vendégeket, új fogadópontot alakítottak ki a szilvásváradi Millenniumi kilátónál, a GUIDE@HAND BNPI mobil alkalmazással pedig több nyelven offline is használható audioguide segíti a túrázók eligazodását. Következő lépésként mindezekhez kapcsolódva megújult az Igazgatóság turisztikai arculata, a potenciális vendégeket pedig egy egyedi, ökotudatos eszközöket használó kampánnyal szólította meg az Igazgatóság, amely az online jegyfoglalási lehetőséget is tartalmazó interaktív bnpi.hu-ra épül.

Az ökoturisztikai fejlesztési programban kiemelt helyet kaptak az igazgatóság szálláshelyei is. A BNPI célja olyan szálláshelyi szolgáltatások kialakítása, amely kiszakítja a mindennapokból a családokat a közvetlen természeti élmények biztosításával.

Bükki Nemzeti Park

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés