Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezt üzeni mindenkinek EDWARD

| 2018. 09. 19. | 12:41:00
Szeptember 19-én legyen még óvatosabb az utakon!
Ezt üzeni mindenkinek EDWARD
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2018-ban is meghirdette az EDWARD Napot.

A kezdeményezés célja, hogy szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A TISPOL az EDWARD Nap alkalmával azt szeretné elérni, hogy valamennyi úthasználó gondolkodjon el: mennyire veszélyes lehet a közúti közlekedés, milyen kockázatok érhetik őt a mindennapi közlekedés során, és gondolja át azt is, hogy saját magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni.

A szervezők arra kérnek mindenkit – gyalogosokat, kerékpárosokat, gépjárművek és egyéb közúti járművek vezetőit, önkormányzatokat, tanintézeteket, valamint mindazokat, akiket érint és érdekel a közúti biztonság ügye –, hogy csatlakozzon, támogassa az EDWARD projekt céljait.

A regisztrálásra, és ez egyéni csatlakozásra a projectedward.eu honlapon nyílik – magyar nyelven – lehetőség. Ugyancsak itt tehetnek fogadalmat arra, hogy megtartják a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabályokat, és erre másokat is ösztönöznek. ... hogy mindenki hazaérjen!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés