Hirdetés

Ha fontos a jövője, hagyja otthon a kocsit Nyíregyházán!

2018.09.14. 11:16

Ha fontos a jövője, hagyja otthon a kocsit Nyíregyházán!

Szerdán ajándékot is kaphat.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyháza  idén már 17. alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitás Hét keretében az Autómentes Naphoz, melynek programjaira szeptember 19-én szerdán 10 órától várják az érdeklődőket a Kossuth téren.

A rendezvénnyel a felelősségteljes autóhasználatra, a környezetünk és a természet védelmére, a testmozgás fontosságára, az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet.

Ezen a napon minden korosztály talál magának programot délelőtt tíz órától este fél hétig. A kicsiket a Gombóc együttes szórakoztatja a megnyitó után, de lesz bábszínház is.

Az iskolásokat kerékpáros ügyességi pálya, és KRESZ teszt is várja, de Bringára, Nyíregyháza! címmel közös kerekezésre is invitálják az érdeklődőket, a résztvevők pólót kapnak ajándékba. Színes kulturális programokon szórakozhat a közönség, a téren lesznek a rendőrkapitányság szakemberei, találkozhatunk a Magyar Vöröskereszt munkatársaival, akik egy új munkaerőpiaci szolgáltatással álnak a kisgyermekes szülők rendelkezésére.

Kazai Béla, a Zöld Kerék Alapítvány elnöke azt emelte ki a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón, hogy az ilyen rendezvények a felnövekvő generáció szemléletformálását is segítik.

 

bicikliautómentes nap

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés